A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ — ОБОВ’ЯЗКОВА УМОВА ДЛЯ СТВОРЕННЯ      ЕЛЕКТРОННОГО ЛИСТКА НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Дата: 15.11.2022 14:22
Кількість переглядів: 70

Електронний листок непрацездатності формуються на основі наявної в базі Пенсійного фонду України інформації з Реєстру застрахованих осіб, яка базується на звітах страхувальників. Тому дуже важливим є наявність інформації про трудові відносини між застрахованою особою та її роботодавцем.

На сьогодні страхувальники звітують за своїх найманих працівників за формою “Податковий розрахунок” окремо за кожний квартал.

9 листопада 2022 року завершилась звітна кампанія щодо подачі страхувальниками звітності за ІІІ квартал 2022 року.

Якщо працівник захворіє після 9 листопада, при створенні лікарняного система аналізуватиме наявність трудових відносин особи у ІІІ кварталі.

Тобто неподання страхувальником звітності за ІІІ квартал позбавить працівника статусу застрахованої особи на дату початку періоду її непрацездатності, що в свою чергу, може призвести до нестворення електронного листка непрацездатності.

Просимо роботодавців сумлінно поставитись до свого обов’язку стосовно подання звітності, адже від того, яка інформація про працівника наявна в Реєстрі застрахованих осіб, залежить в майбутньому одержання особою електронного листка непрацездатності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора