A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

НА БУКОВИНІ ПІДПИСАНО НОВУ  УГОДУ ПРО СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО У СФЕРІ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

Дата: 02.06.2023 15:17
Кількість переглядів: 17

 

 

 У зв’язку із змінами законодавства, розширенням повноважень  Пенсійного фонду України оновлену  тристоронню угоду про соціальне партнерство  у сфері пенсійного забезпечення та соціального страхування підписали   начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Михайло РОМАНІВ, голова Федерації роботодавців Чернівецької області Микола БУЗИНСЬКИЙ і голова Чернівецької обласної Ради профспілок Володимир БАРАБАХ.

  Соціальні партнери мають чималий досвід співпраці: угоду про співробітництво у сфері пенсійного забезпечення  уклали ще 2008 року. Спільне виконання Угоди сприяло реалізації заходів, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення,  захисту прав застрахованих осіб.

В умовах розширення повноважень Пенсійного фонду внаслідок адміністрування житлових субсидій та пільг і перейняття функцій від Фонду соціального страхування, виникла необхідність оновити та доповнити текст Угоди. Новий документ про соціальне партнерство передбачає взаємний обмін інформацією, методичну допомогу, інформування страхувальників, застрахованих осіб та пенсіонерів з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування і загальнообов’язкового державного соціального страхування, правову допомогу застрахованим особам, страхувальникам і пенсіонерам, а також здійснення заходів, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення, з метою наповнення бюджету Фонду, захисту прав застрахованих осіб щодо безпечних та нешкідливих умов праці, тощо.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора