A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рятувальники Чернівецького району управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області занепокоєні тим фактом, що багато рибалок щодня виходять на кригу водойм і при цьому не завжди турбуються про особисту безпеку

Дата: 13.01.2023 11:32
Кількість переглядів: 46

ОБЕРЕЖНО ЛІД

       Як повідомили рятувальники Чернівецького району управляння ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, 12 січня провели рейд в с.Дорошівці, Вікнянської ТГ, Чернівецького та під час якого роз'яснювали  правила безпечної поведінки на льоду та попереджали про небезпеку перебування на водоймі у період відлиги.  

       Отож, усі мають знати, що не можна перевіряти міцність льоду ударом ноги, треба навчитися визначати його ненадійність. Якщо товщина кірки льоду менше п'яти сантиметрів, то на нього краще не ступати. Якщо лід тріщить і має темний колір - з нього треба негайно йти.

        По крижаній поверхні можна ходити тільки  при гарній видимості і не поодинці. У кожному разі не можна випускати на лід першим новачка, очолювати колону повинен длсвідчений рибалка з палицею у руках. кожні два кроки він ударяє палицею по льоду. Якщо він не пробивається - все добре, йти можна. 

           З риболовлі потрібно повертатися засвітла, щоб до настання темріви добратися до берега.

          Рятувальники Чернівецького району управляння ГУ ДСНС України у Чернівецькій області рекомендують усім жителям району: будьте дуже обережними на льоду! А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовтеся від виходу на крижану поверхню. Батьки пильнуйте за дітьми, не дозволяйте їм гратися на льоду, проводьте з ними профілактичні бесіди. Пам'ятайте: біду завжди легше попередити. 

Фото без опису    Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора