Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

День пам’яті та примирення.

Дата: 08.05.2023 11:27
Кількість переглядів: 142

          «Ніколи знову» - ці слова ми стали сприймати по-іншому: з болем у душі, зі сльозами у очах, зі страхом у думках, з усвідомленням сутності слова «війна»!

         Україна, як і більшість світу, відзначає 8 травня День пам’яті та примирення, а 9-го – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Такий підхід ми практикуємо з 2015 року, відмовляючись від спільних із росією поглядів на світову історію.

             Однак, на жаль, знову ми чуємо про мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ.

            Сьогодні, як ніколи ми відчули ціну мужності, яку сплатили наші предки. У цей день ми згадуємо всіх тих, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людей усіх рас і націй, чоловіків і жінок, воїнів і мирне населення – усіх загиблих і усіх тих, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тих, хто загинув на її фронтах, в окопах і тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Героїзм та жертовність у Другій світовій війні нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути!

            Тож хай сьогодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення, у серцях кожного українця рясно цвітуть маки-пам’яті про Другу світову війну, в руках - мерехтить свічка та майорять квіти на знак пошани загиблим воїнам, а у думках – два слова "Ніколи знову!"

Фото без опису   Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису       Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора