A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПОРЯДОК НАДАННЯ ПІЛЬГ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ ГРОМАДЯН З УРАХУВАННЯМ СЕРЕДНЬОМІСЯЧНОГО СУКУПНОГО ДОХОДУ СІМ’Ї

Дата: 25.05.2023 13:24
Кількість переглядів: 17

 

 

Уповноважений орган перевіряє та розглядає надані пільговиком документи та визначає протягом 10 днів середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу шляхом ділення загальної суми грошових доходів кожного члена сім’ї пільговика за попередні шість місяців на 6 і на кількість членів сім’ї (пункт 9 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389 (далі - Порядок)).

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом 12 місяців з місяця визначення відповідного права (пункт 10 Порядку).

Уповноважений орган розраховує в установленому порядку пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу в грошовій формі, а також видає пільговикам довідки для отримання інших видів пільг, які надаються з урахуванням доходу (безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення, зубопротезування, телекомунікаційні послуги тощо), відповідно до законодавства.

Після закінчення 12 місяців уповноважений орган визначає право пільговика на отримання пільг на наступний період відповідно до пункту 9 Порядку.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення письмово інформує пільговиків про те, що вони не мають права на отримання пільг і можуть звернутися за житловою субсидією. В даному випадку пільговик зобов’язаний подати заяву про припинення нарахування пільги.

У разі зменшення доходу сім’ї пільговик має право знову звернутися для визначення права на отримання пільг з місяця звернення (пункт 12 Порядку).

У разі призначення житлової субсидії особам, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива не нараховуються протягом періоду отримання житлової субсидії, крім випадку, коли пільговиками є члени сім’ї особи із складу домогосподарства, які не проживають за адресою домогосподарства.

Інформація про зазначених осіб подається управителям або об’єднанням, виконавцям комунальних послуг та вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (пункт 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

 

 

 

55

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора