A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЯКА ДАТА ВВАЖАЄТЬСЯ ДАТОЮ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ У РАЗІ ПОДАННЯ ЗАЯВИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ?

Дата: 09.06.2023 08:30
Кількість переглядів: 14

 

 

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” призначення пенсії за віком здійснюється автоматично або за зверненням особи (на підставі заяви).

Якщо заява про призначення пенсії подається через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або засобами Порталу Дія, днем звернення за призначенням пенсії вважається дата її реєстрації на вебпорталі Фонду або засобами Порталу Дія.

У разі якщо до заяви про призначення пенсії, поданої через вебпортал електронних послуг Фонду або засобами Порталу Дія, додані не всі необхідні документи, орган Фонду письмово повідомляє про це заявника через електронний кабінет користувача.

Якщо документи будуть подані не пізніше трьох місяців із дня повідомлення про необхідність подання додаткових документів, то днем звернення за призначенням пенсії вважається дата реєстрації заяви на вебпорталі Фонду або засобами Порталу Дія.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора