A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ КОРЕКТНОГО ЗАПОВНЕННЯ ВСІХ РЕКВІЗИТІВ ОБ’ЄДНАНОГО ЗВІТУ

Дата: 13.07.2023 14:25
Кількість переглядів: 15

 

 

З 1 липня розпочалася квартальна звітна кампанія за нарахованими та виплаченими сумами ЄСВ, ПДФО і військового збору за ІІ квартал 2023 року.

Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Податковий розрахунок) необхідно подати до 9 серпня 2023 року.

Нагадуємо, що після завершення звітної кампанії за ІІ квартал 2023 року на виконання вимог чинного законодавства Пенсійний фонд України надасть в термін до 25 числа другого місяця, наступного за звітним кварталом, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю інформацію з реєстру застрахованих осіб для використання в роботі.

В свою чергу, Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю щороку до 10 березня в автоматизованому режимі з використанням даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Централізованого банку даних з проблем інвалідності здійснює визначення підприємств, установ та організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, які не забезпечили виконання у попередньому році нормативу робочих місць, визначеного згідно з частиною першою цієї статті, та надсилає їм розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, обчислених відповідно до статті 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Важливо, що не всі реквізити Податкового розрахунку підлягають коригуванню у разі подання страхувальником звіту до граничного строку, який прийнятий контролюючим органом та пройшов всі контролі, у тому числі під час завантаження до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб.

Порядок проведення коригувань визначений розділом V Порядку заповнення та подан-ня податковими агентами Податкового розрахунку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 р. №773, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.12.2020 р. за №1304/35587 (далі – Порядок №773).

Тому дуже важливо, щоб страхувальники при формуванні та поданні Податкового розрахунку з типом «Звітний» дотримувалися вимог чинного законодавства та не допускали помилок в обов’язковій звітності, які можуть в майбутньому бути ключовими при прийнятті Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю рішення щодо застосування адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора