A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вікнянська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПЕНСІЙНІ НОВИНИ

Роботодавцю на замітку

«Кабінет страхувальника» – швидкий та зручний спосіб отримання інформації та послуг на вебпорталі Пенсійного фонду України. Тут роботодавець може переглянути дані звітності щодо сплати ЄСВ, самостійно отримати електронні довідки щодо працівників, їхнього страхового стажу та розміру заробітної плати для здійснення розрахунків виплат за лікарняними листами тощо.

08:49:14 28.04.2022

Щоб не повертати кошти – своєчасно повідомляйте про зміну обставин, які впливають на пенсійне забезпечення

Про обов’язок надавати органам Пенсійного фонду інформацію щодо зміни обставин, які справляють вплив на пенсійне забезпечення, пенсіонерів інформують фахівці сервісного центру при оформленні та перерахунку пенсій. До таких обставин належать факти відновлення трудової діяльності, зміна місцевості проживання, статусних даних тощо.  Відсутність потрібних відомостей спричиняє нарахування і виплату зайвих коштів.

08:47:00 28.04.2022

Як перевірити свій стаж

Щоб виключити ймовірність помилок і недостовірних даних про страховий стаж та розмір заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, слід постійно контролювати інформацію про сплату роботодавцем внесків та їх розмір. Через несплату єдиного внеску працівники втрачають страховий стаж та можливість отримувати зароблену пенсію.

10:55:33 27.04.2022

Що робити, якщо семиденний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус лікарняного залишився «закритий»?

Механізм видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності (далі - Реєстр) визначає Порядок, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України 17 червня 2021 року №1234, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 Липня 2021 р. за №890/36512 (далі – Порядок №1234). 

10:08:03 19.04.2022

Про зміну персональних даних повідомляйте не тільки Пенсійний фонд, але й роботодавця та лікаря

Порядок оформлення листків тимчасової непрацездатності базується на взаємодії кількох інформаційних ресурсів – Пенсійного фонду України, медичних закладів та електронної системи охорони здоров’я. Електронний листок непрацездатності формується на підставі створеного лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність, у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в Реєстрі застрахованих осіб, який базується на звітах роботодавців.

15:19:34 08.04.2022

Для коректного формування електронних лікарняних необхідно перевіряти інформацію в Реєстрі застрахованих осіб

Електронні лікарняні формуються на основі наявної у базі Пенсійного фонду України інформації з Реєстру застрахованих осіб, яка базується на звітності страхувальників. Якщо інформація є достовірною та коректною, жодних складнощів з оформленням електронних лікарняних не виникатиме. Пацієнтові на прийомі у лікаря немає необхідності повідомляти точну назву чи код ЄДРПОУ місця працевлаштування – усі необхідні відомості вносяться автоматично з Реєстру застрахованих осіб.

15:19:08 08.04.2022

Наймаючись на роботу, думайте про своє майбутнє

Нажаль сьогодні існує заробітна плата «в конверті», але пенсії «в конверті» не існує. Той, хто отримує нелегальну заробітну плату чи має інше неоформлене джерело доходу, вдовольняється забезпеченим сьогоденням і не дбає про своє майбутнє, ризикує опинитися у злиднях на старості років

10:53:42 01.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора